Antigone's bookshelf: read

Το κορίτσι που γύρισε πίσω
Opposition
Origin
Legendary
A Reaper at the Gates
Vicious
Οι μυστικοί πράκτορες του Ολύμπου: Το μήλο της Έριδας
The Mark of Athena
Turtles All the Way Down
Milk and Honey
Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination
Geekerella
Γράμμα σε έναν νέο ποιητή
A Torch Against the Night
Charlie And The Chocolate Factory
Fangirl
To Kill a Mockingbird
Fight Club 2 #1
Suicide Squad, Volume 1: Kicked in the Teeth
Caraval


Antigone G.'s favorite books »

Κυκλοφοριες του 2020, που ανυπομονω να διαβασω.

 


Γεια σας, είμαι η Αντιγόνη και σήμερα θα σας μιλήσω για όλα τα βιβλία, που κυκλοφόρησαν το 2020 και ανυπομονώ να διαβάσω. Αν και το 2020 προσφέρονταν για διάβασμα – αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο της καραντίνας και το γεγονός πως νέα μέτρα λαμβάνονται διαρκώς – εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να διαβάσω όσο θα ήθελα. Γι’ αυτό, λοιπόν, η λίστα μου θα είναι μεγάλη. Φυσικά, δεν θα καταφέρω να τα διαβάσω όλα μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς υπάρχουν και παλαιότερα βιβλία που έχω στη λίστα ανάγνωσης μου, αλλά θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ.

Χωρίς περαιτέρω πολυλογία, πάμε να δούμε τα βιβλία!

       I.            A Sky Beyond The Storm // Sabaa Tahir

Το πολυαναμενόμενο φινάλε της σειράς An Ember In The Ashes ( Φωτιά και Στάχτες // Ψυχογιός ) είναι ίσως το βιβλίο που περιμένω περισσότερο απ’ όλα. Αυτή η σειρά είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές φαντασίας όλων των εποχών! Λατρεύω τους χαρακτήρες και τις σχέσεις αγάπης και μίσους που δημιουργούνται ανάμεσα τους. Το προηγούμενο βιβλίο της σειράς ήταν τόσο έντονο συναισθηματικά, με τόσες πολλές ανατροπές που δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω. Οι προσδοκίες μου είναι στα ύψη, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα απογοητευτώ. Η Sabaa Tahir δε με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Η σειρά κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

    II.            Cemetery Boys // Aiden Thomas

Αυτό το παρανόρμαλ βιβλίο για εφήβους και νεαρούς ενήλικες μου κίνησε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που το συνάντησα στο Goodreads. Ένα τρανς αγόρι είναι αποφασισμένο να αποδείξει το πραγματικό του φύλο στην αυστηρή και παραδοσιακή οικογένεια του από την Λατινική Αμερική. Έτσι, με σκοπό να κερδίσει την αποδοχή τους καλεί ένα φάντασμα για να τους αποδείξει ότι είναι ένας πραγματικός brujo ( ένα είδος μάγου ). Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περίμενε. Κατά λάθος καλεί ένα  διαφορετικό φάντασμα από αυτό που είχε στο μυαλό του, το οποίο μάλιστα αρνείται να φύγει από το πλευρό του μέχρι να κλείσει κάποιες δικές του υποθέσεις πρώτα. Μεξικάνικη κουλτούρα και φαντάσματα; Ακούγεται ως κάτι που θα λατρέψω!

 III.            Cinderella is Dead // Kalynn Bayron

 

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ έχω ήδη ερωτευτεί αυτό το βιβλίο από την ώρα που διάβασα την περίληψη του. Επί της ουσίας πρόκειται για μια αναδιήγηση του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, αλλά μ’ έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η ιστορία ξεκινά 200 χρόνια μετά το αυθεντικό παραμύθι και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αυτό. Δυστυχώς, τα πράγματα στο βασίλειο έχουν αλλάξει ριζικά με τον χειρότερο τρόπο. Πλέον απαιτείται από όλα τα νεαρά κορίτσια να παρουσιαστούν στον ετήσιο χορό όπου οι άνδρες του βασιλείου θα επιλέξουν κάποιες από αυτές ως συζύγους τους με μοναδικό κριτήριο – φυσικά – το πόσο όμορφες και κομψές είναι. Τα κορίτσια που δεν επιλέγονται, όμως, εξαφανίζονται μυστηριωδώς και κανένας δεν ξανακούει τίποτα πια γι’ αυτά. Η πρωταγωνίστριας μας θα προτιμούσε να παντρευτεί την παιδική της φίλη, παρά να παρελάσει μπροστά από ένα σωρό μνηστήρες σαν να είναι τρόπαιο. Έτσι, το βράδυ του χορού, το σκάει και βρίσκει καταφύγιο στο μαυσωλείο της Σταχτοπούτας όπου και γνωρίζει την τελευταία απόγονο της παραμυθένιας πριγκίπισσας και τις θετές αδερφές της. Μαζί, αποφασίζουν να εκθρονίσουν τον βασιλιά, ενώ κατά τη διάρκεια της αποστολής τους μαθαίνουν πως υπάρχουν πράγματα για τη Σταχτοπούτα και την ιστορία της που δεν βγήκαν ποτέ στο φως. Θεωρώ πως η σύλληψη της ιδέας είναι φανταστική. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι λάθος με αυτή τη ραχοκοκαλιά! Μια δυναμική ομάδα κοριτσιών αποφασισμένες να διαλύσουν την πατριαρχεία; Είμαι ήδη φανατική θαυμάστρια!

 

  IV.            Clap When You Land // Elizabeth Acevedo

 

Έχοντας διαβάσει το With The Fire On High της ίδιας συγγραφέως στην αρχή της χρονιάς ανυπομονούσα απίστευτα πολύ για το επόμενο της βιβλίο. Η Elizabeth Acevedo πρόκειται για μια Δομινικανή συγγραφέα η οποία μέσα από τα βιβλία της πραγματεύεται και παρουσιάζει τον ρατσισμό που βιώνουν οι άνθρωποι από τη Λατινική Αμερική, τα συμπεράσματα που οι άλλοι βγάζουν για εκείνους βάση της καταγωγής τους, καθώς και την κουλτούρα, τις δυσκολίες και τον τρόπο ζωής τους . Το προηγούμενο της βιβλίο ήταν ένα ανάγνωσμα που μου άνοιξε τα μάτια, ένα ανάγνωσμα που αφορούσε τα στερεότυπα και πώς να απελευθερωθείς από αυτά. Το νέο της βιβλίο, Clap When You Land πρόκειται για μια ιστορία απώλειας, θλίψης και συγχώρεσης. Αφορά δυο αδερφές, μια φτωχή που ζει στη Δομινικανή Δημοκρατία και μια πλούσια που ζει στην Νέα Υόρκη. Οι δυο τους, όμως, δεν γνωρίζουν η μια την ύπαρξη της άλλης. Όταν ξαφνικά μαθαίνουν πως ο πατέρας τους πεθαίνει σ’ ένα αεροπορικό δυστύχημα ο κόσμος τους διαλύεται. Χωρισμένες από την απόσταση και τα μυστικά του πατέρα τους, οι δυο κοπέλες πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας. Πάνω που πιστεύουν πως δεν έχει μείνει τίποτα πια από τον μπαμπά τους, μαθαίνουν η μια για την άλλη και όλα αλλάζουν. Ακούγεται ως ένα δύσκολο ανάγνωσμα, αλλά ανυπομονώ παρόλα αυτά. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο σε στίχους και στροφές κι αυτό είναι κάτι τόσο ξεχωριστό! Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου ένα τέτοιο βιβλίο. Εύχομαι να το αγαπήσω όπως και το προηγούμενο έργο της.

 

     V.            The Invisible Life of Addie LaRue // V. E. Schwab

 

Είμαι σίγουρη πως είστε μέλος της Bookstagram κοινότητας, τότε βλέπετε αυτό το βιβλίο παντού τελευταία. Και όχι άδικα, θα προσθέσω εγώ. Το κόνσεπτ ακούγεται ως κάτι από άλλο πλανήτη. Η ίδια η συγγραφέας έχει πει πως ήταν το πιο δύσκολο βιβλίο που έγραψε ποτέ και πως της πήρε χρόνια, κι αυτό είναι απόλυτα φυσικό αν ρίξει κανείς μια ματιά στην περίληψη. Βρισκόμαστε στη Γαλλία του 1714 όπου κάτω από δύσκολες συνθήκες μια νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να κάνει μια συμφωνία που θα της αλλάξει τη ζωή. Μέσω αυτής, θα μπορεί να ζει για πάντα, μα ταυτόχρονα θα είναι καταραμένη να μην την θυμάται κανείς! Τρομερό, έτσι; Διάβασε και το παρακάτω. Όλα αλλάζουν μετά από σχεδόν 300 χρόνια όταν η πρωταγωνίστρια συναντά έναν άντρα σ’ ένα κρυμμένο βιβλιοπωλείο ο οποίος θυμάται τ’ όνομα της. Όκει. Θέλω κάποιος να μου πει πώς στο καλό χτίζεις μια ιστορία γύρω από ένα χαρακτήρα που δεν τον θυμάται κανείς;! Ως κάποια που γράφει, μου φαίνεται ασύλληπτο και τρομακτικά δύσκολο. Οπότε ανυπομονώ στον υπέρτατο βαθμό!

 

  VI.            Instant Karma // Marissa Meyer

 

Ντρέπομαι που δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της Marissa Meyer ακόμα – ναι, καλά κατάλαβες. Δεν έχω διαβάσει τη Σίντερ και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς. – αλλά ήρθε η ώρα να επανορθώσω! Σ’ αυτό το νέο της βιβλίο, η συγγραφέας δοκιμάζεται σε ένα είδος με το οποίο δεν έχει καταπιαστεί ποτέ… το νεανικό ρομαντικό μυθιστόρημα. Η ιστορία αφορά μια κοπέλα η οποία βγάζει πολύ εύκολα συμπεράσματα για τους τεμπέληδες, αγενείς και αλαζόνες κατοίκους της πόλης της. Τα όνειρα της για καρμική δικαιοσύνη εκπληρώνονται όταν μια μέρα ξυπνά με την ικανότητα να επιφέρει το κάρμα σε αυτούς που είναι γύρω της. Η πρωταγωνίστρια μας κάνει κατάχρηση αυτής της δύναμης και τιμωρεί άκριτα όποιον θέλει, όμως υπάρχει ένας άνθρωπος στον οποίο οι δυνάμεις της δεν έχουν καμία ισχύ. Τον τεμπέλη συνεργάτη της στο εργαστήριο του σχολείου και θανάσιμο εχθρό της. Σύντομα, η πρωταγωνίστρια ξεκινά να ανακαλύπτει πράγματα για εκείνον, τον εαυτό της, αλλά και το πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην αρετή και την ματαιοδοξία, την γενναιοδωρία και την απληστία… την αγάπη και το μίσος. Μοιάζει μ’ ένα τόσο αστείο κι ανάλαφρο βιβλίο και στ’ αλήθεια ανυπομονώ να έχω μια όμορφη αναγνωστική εμπειρία μέσα από τις σελίδες του.

 

Αυτές, λοιπόν, ήταν οι δικές μου επιλογές. Θα χαρώ πολύ είτε να μου αφήσετε ένα σχόλιο, είτε να μου στείλετε ένα μήνυμα στο Ίνσταγκραμ και να μιλήσουμε για τις δικές σας.

 

 

 

 

Σχόλια

Recent Posts

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις