Antigone's bookshelf: read

Το κορίτσι που γύρισε πίσω
Opposition
Origin
Legendary
A Reaper at the Gates
Vicious
Οι μυστικοί πράκτορες του Ολύμπου: Το μήλο της Έριδας
The Mark of Athena
Turtles All the Way Down
Milk and Honey
Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination
Geekerella
Γράμμα σε έναν νέο ποιητή
A Torch Against the Night
Charlie And The Chocolate Factory
Fangirl
To Kill a Mockingbird
Fight Club 2 #1
Suicide Squad, Volume 1: Kicked in the Teeth
Caraval


Antigone G.'s favorite books »

7 βιβλια για να διαβασεις το φθινοπωρο.



Γεια σας βιβλιοσκώληκες, Αντιγόνη εδώ!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω κάτι διαφορετικό πέρα από κριτική και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Μιας και το Φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή, είπα να γράψω ένα άρθρο, προτείνοντας σας 7 βιβλία που πιστεύω πως πηγαίνουν ιδανικά με την ατμόσφαιρα της εποχής. Υπάρχει κάτι στο Φθινόπωρο που το καθιστά τόσο ξεχωριστό· είναι τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν, ντύνοντας τη γη σε αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί, είναι ο νεφελώδης ουρανός και το ψυχρό αεράκι που σηματοδοτεί το τελευταίο αντίο του καλοκαιριού, είναι η αίσθηση που γεννάται μέσα μας όταν έξω βρέχει και το μόνο που θέλουμε είναι να βρούμε ένα ζεστό μέρος και να κουλουριαστούμε παρέα με το αγαπημένο μας βιβλίο. Γι’ αυτό, λοιπόν, εσείς βρείτε το ιδανικό μέρος, κι εγώ θα σας μιλήσω για 7 υπέροχα βιβλία που ίσως σας ενδιαφέρουν.
Χωρίς περαιτέρω πολυλογία, πάμε να ξεκινήσουμε!
  
1)     Κάραβαλ.

Τίτλος : Κάραβαλ 
Συγγραφέας : Στέφανι Γκάρμπερ
Εκδόσεις : Ψυχογιός ( Κυκλοφορεί το Νοέμβριο )
Είδος : Φανταστική λογοτεχνία
Γλώσσα : Μεταφρασμένο

Περίληψη : Ένας θρυλικός διαγωνισμός, ένα σαγηνευτικό ειδύλλιο, ένας άρρηκτος δεσμός ανάμεσα σε δύο αδελφές.  

Η Σκάρλετ Ντράγκνα δεν έχει φύγει ποτέ από το μικροσκοπικό νησί όπου ζει με την αδελφή της, Τέλλα. Όταν ο πανίσχυρος και σκληρός πατέρας τους της επιβάλει να παντρευτεί, το όνειρο της Σκάρλετ να συμμετάσχει στο Κάραβαλ –τη συναρπαστική παράσταση που λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο– γκρεμίζεται. Κι όμως, η πρόσκληση που τόσα χρόνια ονειρεύεται επιτέλους φτάνει. Και οι δυο αδελφές ξεκινούν για την παράσταση. Μόνο που η Τέλλα πέφτει θύμα απαγωγής από τον εγκέφαλο του Κάραβαλ, τον Λέτζεντ. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή κοπέλα αποτελεί το θέμα του φετινού Κάραβαλ, και όποιος τη βρει πρώτος θα είναι ο νικητής. Η Σκάρλετ ξέρει ότι όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Κάραβαλ είναι μόνο μια περίτεχνη παράσταση. Ωστόσο, άθελά της μπλέκεται σε ένα παιχνίδι αγάπης και μαγείας. Και είτε το Κάραβαλ είναι αληθινό είτε όχι, η Σκάρλετ πρέπει να βρει την Τέλλα πριν οι πέντε νύχτες του παιχνιδιού τελειώσουν. Διαφορετικά θα θέσει σε λειτουργία ένα επικίνδυνο ντόμινο και η πολυαγαπημένη της αδελφή θα εξαφανιστεί για πάντα. 

Καλωσήρθατε στο Κάραβαλ… Προσοχή μη σας παρασύρει.

Το Κάραβαλ είναι ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και πραγματικά με μάγεψε. Του χάρισα απλόχερα 5/5 αστέρια, κι αν μπορούσα να του βάλω παραπάνω τότε σίγουρα θα το έκανα. Ο κόσμος που έχει δημιουργήσει η Στέφανι Γκάρμπερ μοιάζει με μια σκοτεινή Χώρα των Θαυμάτων όπου τη διοικεί ο Τρελοκαπελάς, κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας πείσει να δώσετε σε αυτό το βιβλίο μια ευκαιρία τότε δεν ξέρω τι άλλο θα είναι. Πέρα από τον κόσμο, όμως, υπέροχη είναι και η γραφή! Η γραφή της σε παρασύρει σ’ ένα παραμύθι από το οποίο δεν θέλεις να βγεις. Μοναδικές περιγραφές και όμορφες λέξεις  ζωγραφίζουν έναν ονειρικό κόσμο πάνω στο χαρτί. Όσο για την πλοκή, προχωρά γρήγορα και είμαι σίγουρη πως δε θα βαρεθείτε καθόλου, καθώς υπάρχει διαρκώς ένα μυστήριο που πρέπει να λυθεί! Υπάρχει αναλυτική κριτική τόσο στο Blog, όσο και στο Goodreads αν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

2)      Fangirl.

Τίτλος : Fangirl
Συγγραφέας : Rainbow Rowell
Εκδόσεις : St. Martin’s Press
Είδος : Σύγχρονη λογοτεχνία/Ρομαντικό
Γλώσσα : Αγγλικά

Περίληψη : Cath is a Simon Snow fan. Okay, the whole world is a Simon Snow fan...
But for Cath, being a fan is her life—and she’s really good at it. She and her twin sister, Wren, ensconced themselves in the Simon Snow series when they were just kids; it’s what got them through their mother leaving. Reading. Rereading. Hanging out in Simon Snow forums, writing Simon Snow fan fiction, dressing up like the characters for every movie premiere. Cath’s sister has mostly grown away from fandom, but Cath can’t let go. She doesn’t want to.
Now that they’re going to college, Wren has told Cath she doesn’t want to be roommates. Cath is on her own, completely outside of her comfort zone. She’s got a surly roommate with a charming, always-around boyfriend, a fiction-writing professor who thinks fan fiction is the end of the civilized world, a handsome classmate who only wants to talk about words... And she can’t stop worrying about her dad, who’s loving and fragile and has never really been alone.
For Cath, the question is: Can she do this? Can she make it without Wren holding her hand? Is she ready to start living her own life? Writing her own stories?
And does she even want to move on if it means leaving Simon Snow behind?

Το Fangirl είναι ένα βιβλίο που το είχα στην TBR λίστα μου για πολύ καιρό. Μιας και σχεδόν πάντα προτιμώ να διαβάζω βιβλία φαντασίας, ήμουν ιδιαίτερα σκεπτική πριν αποφασίσω να το διαβάσω. Φυσικά, είχα διαβάσει τις άπειρες θετικές κριτικές στο Goodreads, και είχα παρακολουθήσει τους Booktubers του εξωτερικού να το επευφημούν, μα δεν ήξερα καθόλου αν ήταν κάτι που θα μου άρεσε. Εν τέλει, πήρα τη γενναία απόφαση και του έδωσα μια ευκαιρία, και όπως έχετε ήδη καταλάβει – δεδομένου ότι βρίσκεται σε αυτή τη λίστα – το λάτρεψα. Είναι απίστευτο το πώς ένα βιβλίο καταφέρνει να σε αγγίξει τόσο πολύ και να σου θυμίσει τόσο πολύ τον εαυτό σου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης ένιωθα πως η πρωταγωνίστρια ήμουν εγώ· κάναμε τις ίδιες σκέψεις, αντιμετωπίζαμε τις ίδιες δυσκολίες κοινωνικοποίησης και μας άρεσαν τα ίδια πράγματα. Πιστεύω ακράδαντα πως οι περισσότεροι βιβλιοσκώληκες θα βρουν κομμάτια του εαυτού τους στην πρωταγωνίστρια, θα γελάσουν μαζί της, και φυσικά θα καταλάβουν την αγάπη της για τα βιβλία, την εμμονή της με τον Simon Snow, τη συγγραφή fanfiction και το blogging. Είναι ένα όμορφο βιβλίο για την εποχή, γιατί όπως η πρωταγωνίστρια διανύει το πρώτο εξάμηνο στο Κολλέγιο, έτσι και πολλοί από εσάς είτε είστε στο Πανεπιστήμιο, είτε στο σχολείο. Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ γλυκό βιβλίο, που σου ζεσταίνει την καρδιά ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεσαι.

3)      Χιόνι σαν Στάχτη.

Τίτλος : Χιόνι σαν Στάχτη
Συγγραφέας : Σάρα Ρας
Εκδόσεις : Μάτι
Είδος : Φανταστική λογοτεχνία
Γλώσσα : Μεταφρασμένο

Περίληψη : Ένα πληγωμένο κορίτσι. Μια άγρια πολεμίστρια. Μια επίδοξη ηρωίδα. Μπορεί η Μίρα να σώσει έναν κόσμο που δεν γνώρισε ποτέ πραγματικά;

Πριν από δεκαέξι χρόνια το Βασίλειο του Χειμώνα κατακτήθηκε και οι πολίτες του υποδουλώθηκαν, μένοντας χωρίς μαγεία ή μονάρχη. Τώρα, η μόνη ελπίδα των Χειμερινών για ελευθερία είναι οι οχτώ επιζώντες που κατάφεραν να δραπετεύσουν και που περιμένουν από τότε την ευκαιρία να πάρουν πίσω τη μαγεία του Χειμώνα και να αποκαταστήσουν το βασίλειο. Έχοντας μείνει ορφανή ως βρέφος κατά τη διάρκεια της ήττας του Χειμώνα, η Μίρα έχει ζήσει όλη της τη ζωή ως πρόσφυγας, μεγαλωμένη από τον στρατηγό των Χειμερινών, τον Κύριο. Καθώς εκπαιδεύεται για να γίνει πολεμίστρια –και όντας απελπισμένα ερωτευμένη με τον καλύτερό της φίλο και μελλοντικό βασιλιά, τον Μάθερ– θα έδινε τα πάντα για να βοηθήσει το βασίλειό της να ανέλθει ξανά στην εξουσία. Όταν λοιπόν κάποιοι ιχνηλάτες ανακαλύπτουν το μέρος όπου βρίσκεται το αρχαίο μενταγιόν που μπορεί να αποκαταστήσει τη μαγεία του Χειμώνα, η Μίρα αποφασίζει να πάει να το βρει η ίδια. Καταλήγει να σκαρφαλώνει σε πύργους, να παλεύει με στρατιώτες του εχθρού και να υπηρετεί το βασίλειό της όπως ακριβώς ονειρευόταν πάντα ότι θα έκανε. Αλλά η αποστολή δεν πάει όπως είχε σχεδιάσει, και σύντομα η Μίρα βυθίζεται σε ένα κόσμο μοχθηρής μαγείας και επικίνδυνης πολιτικής και τελικά συνειδητοποιεί ότι η μοίρα της δεν είναι, και ποτέ δεν ήταν, δική της. 

Το ξεκίνημα της Sara Raasch στην Φαντασία, είναι μια γρήγορη ιστορία για την πίστη, την αγάπη και την αναζήτηση του πεπρωμένου.

Αναμφίβολα ένα από τα πολύ όμορφα πρώτα βιβλία σε τριλογία! Η Σάρα Ρας κάνει εξαιρετική δουλειά περιγράφοντας μας έναν κόσμο τόσο ιδιαίτερο και διαφορετικό απ’ οτιδήποτε άλλο έχουμε δει. Η ιδέα του να χωρίσει τα βασίλεια σε εποχές είναι απλά μεγαλοφυής – αν με ρωτάτε – . Αυτό που αγαπώ σε αυτό το βιβλίο είναι η απλότητα του. Ο κόσμος και το σύστημα μαγείας δεν είναι καθόλου δύσκολα να τα κατανοήσει κάποιος. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω πως ακόμη κι αν δεν σας αρέσει η φαντασία, ή αν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τον εκάστοτε κόσμο της, να θυμηθείτε ονόματα και να δώσετε όλη την προσοχή σας σε κάθε λεπτομέρεια, αυτό το βιβλίο θα το απολαύσετε.  Το γεγονός ότι είναι σχετικά απλό, δεν σημαίνει πως χάνει σε πλοκή, γραφή και χαρακτήρες! Η πλοκή κυλά γρήγορα, ενώ οι γλαφυρές περιγραφές της συγγραφέως σε κάνουν να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι δίπλα στους πρωταγωνιστές και ξεπερνάς τις δυσκολίες μαζί τους. Και πέρα από τα παραπάνω, έχεις και μια δυναμική ηρωίδα που θα κάνει τα πάντα για να σώσει το βασίλειο της. Ζήτω το Girl Power!

4)    The Diviners.

Τίτλος : The Diviners
Συγγραφέας : Libba Bray
Εκδόσεις : Little, Brown Books
Είδος : Παρανόρμαλ / Αστυνομική λογοτεχνία
Γλώσσα : Αγγλικά

Περίληψη : Evie O’Neill has been exiled from her boring old hometown and shipped off to the bustling streets of New York City—and she is pos-i-tute-ly ecstatic. It’s 1926, and New York is filled with speakeasies, Ziegfeld girls, and rakish pickpockets. The only catch is that she has to live with her uncle Will and his unhealthy obsession with the occult.

Evie worries he’ll discover her darkest secret: a supernatural power that has only brought her trouble so far. But when the police find a murdered girl branded with a cryptic symbol and Will is called to the scene, Evie realizes her gift could help catch a serial killer.

As Evie jumps headlong into a dance with a murderer, other stories unfold in the city that never sleeps. A young man named Memphis is caught between two worlds. A chorus girl named Theta is running from her past. A student named Jericho hides a shocking secret. And unknown to all, something dark and evil has awakened.

Τι να πρωτοπώ γι’ αυτό το βιβλίο! Όσο κι αν σκέφτομαι δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Από την απίστευτη γραφή της Λίμπα Μπρέι; Την εκπληκτική ατμόσφαιρα του Φθινοπώρου στη Νέα Υόρκη του 1926; Τους πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες για τους οποίους δεν μπορείς να σταματήσεις να νοιάζεσαι; Το τρομακτικό μυστήριο που ξεδιπλώνεται σιγά- σιγά στις σελίδες του; Πρόκειται πλέον για ένα από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία. Πραγματικά, μπορώ να μιλάω ώρες γι’ αυτό. Κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός! Κάθε χαρακτήρας κρύβει κι ένα μυστικό, έχει μια προϊστορία που δεν γνωρίζεις εξ’ αρχής, αλλά θέλεις τόσο πολύ να μάθεις που συνεχίζεις να διαβάζεις χωρίς σταματημό. Η δεκαετία του 1920 δίνεται με τόσο όμορφο τρόπο και ταυτόχρονα η απεικόνιση της μένει τόσο πιστή στην πραγματικότητα που σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι πόσο ταλέντο πρέπει να διαθέτει κάποιος για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Η πλοκή κυλάει γρήγορα, καθώς πρόκειται για βιβλίο μυστηρίου, μα είναι τόσο αξιοθαύμαστο το πώς όλες αυτές οι διαφορετικές ιστορίες των πρωταγωνιστών ενώνονται σιγά – σιγά και ρίχνουν φως στο μυστήριο που προσπαθούμε να λύσουμε. Αν ψάχνετε για ένα βιβλίο με ανατριχιαστικές περιγραφές, έναν μανιακό δολοφόνο, παραθρησκευτικές οργανώσεις και την μυστηριώδη ατμόσφαιρα του 1920 για να σας κρατήσει συντροφιά την περίοδο του Χάλοουιν, τότε αυτό είναι το ιδανικό βιβλίο για εσάς.

5)    Η Τζαζ του Δολοφόνου.

Τίτλος : Η Τζαζ του Δολοφόνου
Συγγραφέας : Ρέι Σελεστίν
Εκδόσεις : Διόπτρα
Είδος : Αστυνομική λογοτεχνία
Γλώσσα : Μεταφρασμένο

Περίληψη : Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση: Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ. Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ.

Αν η περίληψη σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, τότε πιστέψτε με, το βιβλίο θα σας καθηλώσει. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ : Η αστυνομική λογοτεχνία δεν είναι το φόρτε μου. Σπάνια θα επιλέξω να ασχοληθώ με το είδος, κι ακόμη κι όταν το κάνω, σπάνια θα καταφέρω να τελειώσω το βιβλίο – πόσο μάλλον να μου αρέσει κιόλας – . Η Τζαζ του Δολοφόνου ήταν εκείνο το μικρό διαμαντάκι που μ’ έκανε να καταλάβω πως σε κάθε είδος υπάρχει κι ένα βιβλίο για ‘σένα, ένα βιβλίο που μπορείς να απολαύσεις με την ψυχή σου. Το μυθιστόρημα εξελίσσεται με φόντο τη Νέα Ορλεάνη του 1919, κι αν αυτό δεν σας εξιτάρει τότε θα σας ενημερώσω πως είναι εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία! Πρόκειται για ένα βιβλίο με εξαιρετική γραφή και ο συγγραφέας καταφέρνει να μας εισάγει στην μαγευτική ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης του τότε με φοβερή επιτυχία. Πραγματικά, ο τρόπος με τον οποίο αναβιώνει την ατμόσφαιρα της εποχής είναι αριστοτεχνικός. Στην αρχή η πλοκή κυλά λίγο αργά, αλλά μην το αφήσετε να σας αποθαρρύνει! Από τη μέση και μετά παίρνει τα πάνω της και κλιμακώνεται γρήγορα και με πολύ όμορφο τρόπο. Επίσης το ιδανικό βιβλίο για την περίοδο του Χάλοουιν.

6)    The Raven Boys.

Τίτλος : The Raven Boys
Συγγραφέας : Maggie Stiefvater
Εκδόσεις : Scholastic Press
Είδος : Φανταστική λογοτεχνία
Γλώσσα : Αγγλικά

Περίληψη : “There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.”

It is freezing in the churchyard, even before the dead arrive.

Every year, Blue Sargent stands next to her clairvoyant mother as the soon-to-be dead walk past. Blue herself never sees them—not until this year, when a boy emerges from the dark and speaks directly to her. His name is Gansey, and Blue soon discovers that he is a rich student at Aglionby, the local private school. Blue has a policy of staying away from Aglionby boys. Known as Raven Boys, they can only mean trouble.
But Blue is drawn to Gansey, in a way she can’t entirely explain. He has it all—family money, good looks, devoted friends—but he’s looking for much more than that. He is on a quest that has encompassed three other Raven Boys: Adam, the scholarship student who resents all the privilege around him; Ronan, the fierce soul who ranges from anger to despair; and Noah, the taciturn watcher of the four, who notices many things but says very little.

For as long as she can remember, Blue has been warned that she will cause her true love to die. She never thought this would be a problem. But now, as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.

Αυτή η σειρά είναι πραγματικά μια από τις αγαπημένες μου. Θυμάμαι πόσο ευχάριστα με είχε εκπλήξει, μιας και η προηγούμενη σειρά της συγγραφέως δεν είχε λάβει και τις καλύτερες κριτικές. Ήμουν διστακτική στο να το διαβάσω, μα μόλις το έκανα ερωτεύτηκα! Το Raven Boys πρόκειται για ένα βιβλίο που βασίζεται πολύ στους χαρακτήρες του. Στην ουσία, αυτό που το κάνει τόσο ακαταμάχητο και αγαπητό στον αναγνώστη είναι αυτή η ομάδα χαρακτήρων που έχει δημιουργήσει η Maggie Stiefvater. Όλοι τους τόσο διαφορετικοί, μα συνάμα τόσο υπέροχοι για εντελώς άλλους λόγους ο καθένας. Είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις έναν, κι ακόμη κι αν το κάνεις, η καρδιά σου θα χτυπά για όλους! Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης αγωνιείς μαζί τους, χαίρεσαι μαζί τους, λυπάσαι μαζί τους και δεν θέλεις να τους αφήσεις στιγμή. Ένας ακόμη άσσος του βιβλίου είναι και η ατμόσφαιρα· μέντιουμ, κάρτες ταρώ και νεκροί Ουαλοί βασιλιάδες. Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει; Είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που αν και η πλοκή κυλά σχετικά αργά, δε σε ενδιαφέρει καθόλου γιατί είσαι τόσο βυθισμένος στον κόσμο που όλα τα υπόλοιπα σου φαίνονται δευτερευούσης σημασίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε λάτρεις του young adult fantasy.

7)    Πριν έρθεις εσύ.

Τίτλος : Πριν έρθεις εσύ
Συγγραφέας : Τζότζο Μόις
Εκδόσεις : Ψυχογιός
Είδος : Σύγχρονη λογοτεχνία/Ρομαντικό δράμα
Γλώσσα : Μεταφρασμένο

Περίληψη : Η Λου Κλαρκ ξέρει ένα σωρό πράγματα. Ξέρει πόσα βήματα μπορεί να κάνει κανείς για να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τη στάση του λεωφορείου από το πατρικό της. Ξέρει ότι απολαμβάνει τη δουλειά της και ότι πιθανότατα δεν είναι στ' αλήθεια ερωτευμένη με το αγόρι της, τον Πάτρικ. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι πολύ σύντομα θα χάσει τη δουλειά της. Δεν ξέρει, επίσης, ότι όλα όσα ήξερε, τα οποία την έκαναν να νιώθει ισορροπημένη και λογική, πρόκειται να ανατραπούν και να αλλάξουν για πάντα.

Ο Γουίλ Τρέινορ ξέρει πολύ καλά ότι το ατύχημα που είχε με τη μηχανή του και η καταδίκη του σε ισόβια αναπηρία τού έχει στερήσει κάθε ίχνος πάθους για ζωή. Ξέρει, επίσης, ότι τα πάντα του φαίνονται αδιάφορα και ξέρει με ποιον ακριβώς τρόπο θα βάλει ένα τέλος σ' αυτή την ανυπόφορη φάρσα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η Λου θα εισβάλει στη ζωή του σαν έκρηξη από χρώμα και φως. Δεν ξέρει ότι, άθελά της, αυτή η παράξενη γυναίκα θα κάμψει τις αντιστάσεις του.

Αχ, να κι ένα βιβλίο που θα σας ραγίσει την καρδιά σε χιλιάδες μικροσκοπικά κομματάκια. Δεν έχω να πω πολλά γι’ αυτό το μυθιστόρημα… νιώθω πως ό, τι κι αν πω δεν θα είναι αρκετό. Είναι μια ιστορία με υπέροχους χαρακτήρες, μια ιστορία που θα σε κάνει να γελάσεις με την ψυχή σου, και να κλάψεις ακόμα περισσότερο! Είναι μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί! Ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει την πρωταγωνίστρια σε κάνει να συνεχίζεις να διαβάζεις, μέχρι που το βιβλίο τελικά τελειώνει και μια πληθώρα συναισθημάτων σε χτυπά σαν τεράστιο κύμα με δύναμη. Όπως προείπα, δεν έχω να πω πολλά γι’ αυτό το βιβλίο. Το προτείνω πάντα σε όλους, όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα συγκινησιακά φορτισμένο βιβλίο, αλλά κυρίως γιατί σε βάζει σε προβληματισμούς και σου επιτρέπει να δεις τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός ατόμου με αναπηρία. Υπέροχο κι αληθινό, σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά.

Εύχομαι να σας άρεσαν οι προτάσεις μου. Αν επιλέξετε να διαβάσετε κάποια από αυτές τότε θα χαιρόμουν πολύ αν μου αφήνατε ένα σχόλιο ή αν επικοινωνούσατε μαζί μου στο instagram ( onceuponabook___) για να συζητήσουμε για το βιβλίο περαιτέρω και να μου πείτε τη γνώμη σας.

Να περνάτε καλά με όμορφα βιβλία!!!








Σχόλια

Recent Posts

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις